26 mai 2014

Minuni la mormantul Parintelui Iustin Parvu.


3 comentarii:

Carmen Gigartu spunea...


“ESTE HAR:
- să iubeşti fără să fii iubit…- să slujeşti fără să fii preţuit…- să dăruieşti fără să ţi se mulţumească…

- să te jertfeşti şi fără să ţi se recunoască…

- să ierţi fără să fii iertat…- să-l susţii pe cel care te-a lepădat…- să rămâi liniştit, deşi eşti nedreptăţit…- să crezi deşi nu vezi faţă în faţă…- să crezi deşi nu eşti deplin lămurit…- să investeşti clădind fără speranţe…- să taci pentru a nu face rau aproapelui…- să vorbeşti de dragul adevărului…- sa te jertfesti pentru dreptate…- să înduri fără să murmuri, fără să cârteşti….- totul să-ţi aparţină, dar tu de toate bucuros sa te lipseşti…

Luptă-te, suflete, ca să primeşti acest har!”
(Părintele Justin Pârvu )
Privesc pozele Parintelui Justin si lacrimile incep sa-mi curga pe obraji. Imi dau seama de a mea micime,nimicnicie si nemernicie.Eu sunt doar un fir de praf, iar Parintele este un munte care atinge cerul. Ii simt caldura, linistea, pacea adanca si dragostea cu care ma inconjoara. Ii aud vocea de dincolo de spatiu si timp care-mi spune bland:”Adu-ti aminte ce a zis Iisus!Aceasta este porunca Mea:sa va iubiti unul pe altul, precum v-am iubit eu”Cad in genunchi si printre lacrimi murmur:Iarta-ma Parinte!Iarta-mi orbirea!De dincolo lumina ta straluceste, ne ocroteste si ne invata cum sa traim, cum sa luptam,cum sa iubim. Iarta-ma Parinte si roaga-te pentru noi lui Dumnezeu!
Crina se apropie de mine, imi sterge lacrimile si ma imbratiseaza spunandu-mi:“Parintele a fost un inger printre oameni, iar acum avem certitudinea ca este un adevarat sfant.”
Fragment din INGERI SI DIAVOLI-Carmen Gigartu


Carmen Gigartu spunea...

Gata! Stiu cum o sa se cheme romanul pe care-l scriu. O sa se numeascaDragoste Divina.
_Magda, eu cred ca romanele trebuiesc aruncate la gunoi.E o pierdere de timpsa citesti asfel de carti.Uneori, romanele scrintesc mintile oamenilor.Omul ar trebui sa citeasca doar cuvinte pline de intelepciune. Acest pamant binecuvantat a dat de-a lungul timpului multi oameni intelepti.Cuvintele lor lumineaza in noaptea intunericului in care traim. Sa ne indreptam inimile,sufletele, mintile spre intelepciunea calauzitorilor spre rai,sprelumina,spre Dumnezeu. Citeste si invata din viata sfintilor din viata marilor Parinti ai acestui neam milenar. Sa cauti lumina din tine si sa o faci sa straluceasca sub obladuirea acestor sori ai pamantului Romanesc. Invata de la Parintele Justin Parvu, de la parintele Arsenie Boca, de la parintele Paisie, de la Parintele Cleopa, de la Parintele Argatu si de la multi parinti cu dragoste de tara,de adevar,de oameni, de Dumnezeu.
Fara sa vreau aud iar vocea Parintelui Justin:"Stii ce a zis Apostolul Pavel
De as grai in limbile oamenilor si ale ingerilor, iar dragoste nu am, facutu-m-am arama sunatoare si chimval rasunator.Si de as avea darul proorociei si tainele toate le-as cunoaste si orice stiinta, side as avea atata credinta incat sa mut si muntii, iar dragoste nu am, nimic nu sunt.Si de as imparti toata avutia mea si de as da trupul meu ca sa fie ars, iar dragoste nu am, nimic nu-mi foloseste...."
Fragment din IUBIRE DIVINA-Carmen Gigartu

Anonim spunea...

Cool...

CAZACU GHEORGHE

In Slujba lui Dumnezeu Pentru o Vesnicie.