14 aug. 2009

CUM SA AJUNG SA FIU DREPT INAINTEA LUI DUMNEZEU?

RASPUNS:Pentru a ajunge sa fim “drepti” inaintea lui Dumnezeu, trebuie mai intai sa intelegem ce este “gresit” in prezent. Raspunsul este pacatul. “Nu este nici unul care sa faca binele, niciunul macar” (Psalmul 14:3). Noi toti ne-am razvratit impotriva poruncilor lui Dumnezeu; “noi rataceam cu totii ca niste oi” (Isaia 53:6).Vestea proasta este ca pedeapsa pentru pacat este moartea. “Sufletul care pacatuieste acela va muri” (Ezechiel 18:4).
Vestea buna este ca Dumnezeul cel iubitor ne-a cautat ca sa ne aduca mantuirea. Iisus a spus ca scopul venirii Sale in lume a fost “sa caute si sa mantuiasca ce era pierdut” (Luca 19:10), si apoi l-a reafirmat ca implinit atunci cand a murit pe cruce: “S-a sfarsit!” (Ioan 19:30).
Daca vrei sa ai o relatie corecta cu Dumnezeu incepe prin a constientiza starea ta de pacat. Dupa aceasta, urmeaza marturisirea in umilinta a pacatului inaintea lui Dumnezeu (Isaia 57:15) apoi angajamentul de a parasi pacatul. “Prin marturisirea cu gura se ajunge la mantuire” (Romani 10:10)
***
Aceasta pocainta trebuie insotita de credinta. Si anume de credinta ca sacrificiul lui Iisus prin moartea Lui pe cruce, precum si invierea Lui minunata Il fac sa devina Mantuitorul tau personal. “Daca marturisesti deci cu gura ta pe Iisus ca Domn, si daca crezi in inima ta ca Dumnezeu L-a inviat din morti, vei fi mantuit” (Romani 10:9).
O serie de multe alte pasaje ne vorbesc despre necesitatea de a avea credinta, cum ar fi Ioan 20:27; Faptele Apostolilor 16:31; Galateni 2:16; 3:11, 26; si Efeseni 2:8.A fi drept inaintea lui Dumnezeu tine de raspunsul pe care il dai la ceea ce Dumnezeu a facut in locul tau. El a trimis pe Iisus Mantuitorul, L-a jertfit pentru a te elibera de pacate (Ioan 1:29), si tot El iti ofera acum promisiunea ca : “oricine va chema Numele Domnului, va fi mantuit” (Faptele Apostolilor 2:21).
O ilustratie graitoare a pocaintei si iertarii este data in parabola fiului ratacitor (Luca 15:11-32). Fiul cel tanar si-a risipit darul primit de la tatal sau pacatuind in mod rusinos (versetul 13). Cand a admis ca a gresit pacatuind, el s-a decis sa se intoarca acasa (versetul 18). A presupus ca nu va mai fi considerat fiu de catre tatal sau (versetul 19), dar s-a inselat. Tatal si-a iubit fiul rebel la fel ca intotdeauna (versetul 20). Totul a fost iertat, dupa care a urmat o sarbatoare (versetul 24).
***
Dumnezeu este bun pentru ca Isi implineste promisiunile, inclusiv promisiunea de a ierta. “Domnul este aproape de cei cu inima infranta, si mantuieste pe cei cu duhul zdrobit” (Psalmul 34:18).Daca doresti sa devii drept inaintea lui Dumnezeu, iata o rugaciune care te va ajuta.
Totusi tine minte: rostirea acestei rugaciuni sau a oricarei alte rugaciuni nu te va mantui. Numai credinta in Hristos te poate mantui de pacate. Aceasta rugaciune este numai o modalitate de a-ti exprima catre Dumnezeu credinta ta in El si de a Ii multumi pentru ca ti-a daruit mantuirea. “Doamne, stiu ca am pacatuit impotriva Ta si ca merit pedeapsa. Insa Iisus Hristos a luat pedeapsa pe care o meritam eu astfel ca eu sa pot fi mantuit prin credinta in El. Ma intorc acum de la pacatele mele si imi pun intreaga mea credinta in Tine pentru mantuire.
Iti multumesc pentru harul Tau minunat si pentru iertarea de pacate, darul vietii vesnice! Amin!”
*****

7 comentarii:

Dumitru Negoita spunea...

Aplecandu-ne inspre ghidul celor 10 porunci,inspre dragostea fata de Iisus,departe de lacomie ... de falsuri, putem ajunge aproape de Dumnezeu.

denisia spunea...

am primit un premiu şi vreau să ţi-l ofer şi pentru blogul tău.. te aştept la mine pe blog...

CAZACU GHEORGHE spunea...

Multumesc Mult Sora Denisa , pentru Premiul Acordat .

Sa te asculte Domnul in ziua necazului, sa te ocroteasca .

Pr. Cazacu Gheorghe.

IULIA spunea...

Sunteti cu adevarat o binecuvantare si pietre pretioase in ochii Domnului. Domnul v-a binecuvantat cu voci superbe, cu credinta, cu dorinta de slujire, ceea ce faceti este o binecuvantare pentru toti si Domnul va foloseste in slujire intr-un mod minunat! Dumnezeu sa lucreze prin voi in fiecare colt al lumii ! Fiti binecuvantati :)

adriana spunea...

SFANTUL MUCENIC FANURIE, ESTE GRABNIC AJUTATOR CELOR CE IL CHEAMA LA NEVOIE; O DOVADA VIE A ACESTUI FAPT ESTE CA SI IN ZILELE NOASTRE SFANTUL A RASPUNS RUGACIUNILOR CREDINCIOSILOR DE LA CAMPULUNG MUSCEL, CARE II CITESC ZILNIC ACATISTUL, FACAND ASTFEL POSIBIL CA OAMENI CARE NU SE CUNOSC SA CONTRIBUIE TOTUSI, FARA A STII DE LA INCEPUT DESPRE CE ESTE VORBA, LA REALIZAREA ACESTEI CONSTRUCTII.
http://adriana-dardindar.blogspot.com/2009/08/daca-vrei-sa-ajuti.html

Carmen spunea...

Va multumesc din suflet pentru vizita si as vrea sa stiti ca va citesc cu mare drag.Pentru mine sunteti un izvor inepuizabil de intelepciune,un model drept de urmat.

Aveti dreptate, trebuie sa constientizam greseala,sa o marturisim si sa ne caim pentru pacatul pe care l-am facut.
Mi-a placut foarte mult rugaciunea dumneavoastra.Eu am una simpla:" Doamne Iisuse Hristoase,ti-ai dat sangele pentru mine,nu ma lasa!"

kis spunea...

O postare atat de complecta incat nu avem ce comenta ,doar trebuie sa facem asa cum e scris.
,,Un singur lucru nu poate Dumnezeu sa ne mantuiasca fara consimtamantul nostru,,

CAZACU GHEORGHE

In Slujba lui Dumnezeu Pentru o Vesnicie.