1 nov. 2009

Aduceti jertfa Domnului Iisus!

Va indemn, deci, fratilor, pentru indurarea lui †Dumnezeu, sa aduceti trupurile voastre ca o jertfa vie, sfanta, placuta lui Dumnezeu: aceasta va fi din partea voastra o slujba duhovniceasca.” (Romani 12:1). †Preotia crestina este insusirea care asigura cadrul adecvat primirii darului Sfantului Duh si pe baza existentei ei in viata credinciosului, acesta este chemat la o slujba bisericeasca.
***
  • Noul Testament nu vorbeste despre o preotie ca si slujba bisericeasca si folosirea ei este improprie in afara †slujbei duhovnicesti. In virtutea calitatii de preot, fiecare crestin are competenta de citire, interpretare si traire a Sfintelor Scripturii, de aducere a slujbei duhovnicesti pentru Dumnezeu, si este raspunzator de ceea ce face. A nega, a restrange sau a impiedeca dreptul credinciosului de-a sluji duhovniceste, inseamna incalcarea unei hotarari Dumnezeiesti. †Oricine restrange preotia la o anumita categorie din biserica, ori la anumite slujbe bisericesti, la anumite ierarhizari, se face vinovat de neluare in seama si incalcare a Cuvantului Sfant.
***
  • Apostolul Petru a inteles, ca si ceilalti apostoli de altfel, minunea universalizarii preotiei si slujbei duhovnicesti. Orice crestin adevarat trebuie sa fie bucuros si recunoscator lui †Dumnezeu pentru aceasta calitate minunata primita, si pentru oportunitatea de a-si aduce slujba duhovniceasca pe care i-o cere Dumnezeu. Te bucuri dragul meu cititor, ori cititoare, ca tu, un simplu credincios, fiind rascumparat prin sangele Domnului †Iisus Hristos, ai calitatea de preot al Dumnezeului Celui prea Inalt si ai onoarea si cinstea de-a aduce slujba ta duhovniceasca prin darul care ti-a fost dat de †Duhul Sfant?
***
  • S-ar putea sa te simti mic, slab, nevrednic ori indoielnic, dar sa stii ca aceste cuvinte ale apostolului Petru care a zis “Doamne, pleaca de la mine, caci sunt un om pacatos” (Luca 5:8), te asigura de acest lucru. †Trebuie sa spun aici si ca cei care se numesc si se cred crestini, dar nu au primit iertarea de la Dumnezeu prin pocainta si credinta in jertfa de Sine a Marelui Preot, Iisus Hristos, ci apeleaza la alti oameni dupa aceasta iertare, procedeaza gresit (Evrei 10:11). Daca apartii acestei categorii, cauta degraba sa faci ceea ce-ti spune Biblia, deoarece ceea ce faci acum este inutil si urmarile vor fi aspre pentru tine. ***
  • Preotia crestina va fi rasplatita de †Dumnezeu cu viata vesnica in fericire eterna. Apostolul Ioan, in ultima carte a Bibliei, Apocalipsa, scrie: “Har si pace voua din partea lui† Iisus Hristos… care ne-a spalat de pacatele noastre si a facut din noi o imparatie si preoti pentru Dumnezeu, Tatal Sau; a Lui sa fie slava si puterea in vecii vecilor! Amin.” (Apoc.1:6) Preotia crestina odata obtinuta si pastrata, aduce suprema rasplatire la care aspira orice om; viata vesnica cu Dumnezeu, in fericire fara sfarsit. Apocalipsa, aceasta carte a descoperirii lucrurilor care vor veni, scrie referitor la Domnul Iisus: ***
  • “Vrednic esti tu sa iei cartea si sa-i rupi pecetile: caci ai fost junghiat, si ai rascumparat pentru Dumnezeu, cu sangele Tau, oameni din orice semintie, de orice limba, din orice norod si de orice neam. Ai facut din ei o imparatie si preoti pentru †Dumnezeul nostru, si ei vor imparati pe pamant!” (Apoc.5:9-10) Este tabloul din care va face parte orice om care a fost responsabil pentru fiinta si viata sa, acceptand iubirea lui †Dumnezeu si sacrificiul Fiului Sau, Iisus Hristos, si a fost constient de oportunitatea pe care a avut-o sa se inroleze in randul celor sfintiti pentru o preotie deosebita. Vei fi si tu parte din aceasta multime fericita? Iata intrebarea care trebuie sa te preocupe acum.
***
  • Daca consideri ca nu vei face parte din ea, vino imediat la †Marele Preot, Iisus Hristos, pocaindu-te. El iti va da iertarea si dreptul de a fi preot al Sau, iar cand vei trece in vesnicie vei face parte din aceasta fericita Imparatie rascumparata. Te implor, accepta chiar acum oferta pe care ti-o face †Dumnezeu prin Isus Hristos, Fiul Sau.

Niciun comentariu:

CAZACU GHEORGHE

In Slujba lui Dumnezeu Pentru o Vesnicie.