30 iul. 2009

INVATA SA FII FERICIT ORI FERICITA !

Te "ingropi" in rutina zilnica si uiti de fericire. Ce este insa fericirea? De ce anume ai nevoie pentru a fi fericit/a? Te "ingropi" in rutina zilnica si uiti de fericire. Ce este insa fericirea?
Acest cuvant are acelasi inteles insa este perceput diferit de noi toti. De ce anume ai nevoie pentru a fi fericit/a? Daca stii de ce, este cel mai bine, pentru ca daca vrei cu adevarat ceva si lupti pentru acel ceva, nimic nu-ti poate sta in cale. Nu ai de ce sa renunti daca stii ca acolo este fericirea. Cum sa renunti la cautare, la lupta doar pentru un moment de tristete?
In fiecare zi gasesti motive de a fi fericit/a. Sunt fericit/a ca azi m-am trezit. Suna bizar, dar daca nu ma mai trezeam? Poti sa gasesti motive de a zambi si de a fi fericit/a in orice lucru, trebuie doar sa-ti doresti cu adevarat. Uneori esti nemultumita de viata ta de familie, de certurile cu partenerul tau de viata si crezi ca nu se mai poate face nimic. Insa gandeste-te pentru doua secunde cum ar fi viata ta daca el nu ar mai fi langa tine sau daca acel copilas pe care il aveti nu ar fi existat?
Asa iti poti da seama cat de fericit/a esti, doar ca nu vrei sa vezi acest lucru si eviti sa recunosti.Da, este adevarat ca in cautarea fericirii trebuie sa alergi si tot sa alergi fara sa te opresti. Mereu poti fi si mai fericit/a decat acum.
Fericirea nu are limite, este pur si simplu fara sfarsit.
Ce e fericirea?
Un castig la loto? O masina frumoasa? O casa? O invingere ?Da si nu, banii nu aduc fericirea, insa pot sa o intretina. O intretin daca esti tu fericit/a.
Uneori banii fac bine dar si mult rau. Poti invata sa fii fericit/a. Nu poti spune ca nu stii ce te face fericit/a. Daca stii nu trebuie decat sa urmezi anumiti pasi si in timp poti atinge ai acea fericire mult ravnita.
Fiecare persoana are un numar de receptori ai fericirii. Mai mult ca sigur acesti receptori au o influenta importanta asupra ta. Creierul percepe ceea ce este placut si ceea ce nu este placut. Modul in care gandesti iti poate influenta partea de fericire. Gandurile negative trebuie sa le privesti cu mai multa detasare, doar asa le vei depasi cu succes.
Daca inveti sa fii multumit/a de felul cum arati, de familie, de casa ta si de viata ta in general, vei simti mult mai des aceste momente de fericire.Daca esti fericit/a inseamna ca ai tot. Esti sanatoas/a, implinita si ai tot ce iti doresti. Cred ca cea mai buna urare pe care o poti spune cuiva este sa fie fericit.
Nu exista o lectie de fericire pe care sa o urmezi. Ce ma face pe mine fericit/a nu te va face si pe tine. Gandeste-te insa cum poti sa amplifici aceste momente unice?

5 comentarii:

Dumitru Negoita spunea...

E minunat indemnul de-a invata sa fi fericit.Iar lucrul acesta poate incepe, cum bine s-a spus si de la lucruri marunte.
Orice lucru bine inceput, inseamna un prim pas.
Va felicit.

Carmen spunea...

Indiferent cat ai fi de realizat,intotdeauna ramane un gol in suflet,nu exista o fericire deplina.Acel gol,acea fericire adevarata putem sa o descoperim odata cu credinta in Dumnezeu.Doar El este fericirea absoluta.Doar El ne duce sufletul,mintea si inima pe culmile cele mai inalte ale beatitudinii.

"Acelasi" spunea...

Nu judeca coperta cartii,ci judeco dupa continut...Mereu vom avea un gol in suflet,indiferent cat de bine e.amintirile raman indiferent de ce ar urma,O NOUA PRIMAVARA PE VECHILE DURERI.

Anonim spunea...

...singurul lucru pe care pot sa l las este ...aceasta melodie...http://www.youtube.com/watch?v=1xcCjR24z-A

Anonim spunea...

Frumos acest blog....mereu cand nu am ce face mai urmaresc blogurile dvs pt ca imi place cum ganditi imi dau seama ca sunteti cu adevarat om credintios care tine la oameni din jurul lui din contra are multe de castigat iubind oameni sa le ofere ceea ce poate sa ii ajute sunteti un inger dvs imi sunteti ca un frate as dori sa am un frate ca dvs atat de bun la suflet....sper sa mai vad si alte postari INSTITULATA PARASCHIV MIRELA

CAZACU GHEORGHE

In Slujba lui Dumnezeu Pentru o Vesnicie.