13 apr. 2009

FERICIRILE CELE NOUA DARUITE

Fericirile - Cele nouă căi ale desăvârşirii revelate de Iisus Acest spectacol abordează cele 9 fericiri revelate de Iisus, pornind de la o radiografie a reacţiilor şiatitudinilor noastre generale şi ajungând la cum am fi dacă chiar am crede că acel celebru "fericiţi cei săraci cu duhul, căci a lor va fi Împărăţia Cerurilor" poate fi pus în practică în vieţile noastre. Sunt cele 9 fericiri abordabile? Sau doar practicanţii mersului constant la biserică pot spune că le practică? Sunt cele 9 fericiri posibile căi şi pentru omul modern?
Noi credem că mai ales pentru el, căci e timpul ca el să îşi întoarcă chipul de acolo de departe, din lumea afacerilor şi a vitezei, către lumea ce altfel va rămâne doar o taină pentru ocupatul om al secolului nostru.
Toate sărbătorile reprezintă o chemare la transformare şi evoluţie spirituală pentru toţi cei care sunt receptivi şi gata să o asculte. Până acum Crăciunul sau Paştele au venit şi au trecut de multe ori. Prima este sărbătoare naşterii Copilului Divin în interiorul inimilor noastre. Iisus a întrupat în fiinţa sa trei mari calităţi: adevărul, non-violenţa şi stăpânirea perfectă. De-a lungul întregii perioade a vieţii Sale sublime, El a fost expresia vizibilă a celui mai înalt Adevăr.
Puritatea fără pată, desăvârşită, a învăluit mereu ca o mantie sublima fiinţă a lui Iisus. Viaţa lui a fost o minunată combinaţie de cunoaştere, devoţiune şi acţiune detaşată. Picioarele Sale nu au păşit pe pământ decât pentru a se îndrepta către cei care aveau nevoie de sprijinul Său. Dacă mâna Sa s-a mişcat, nu a fost decât pentru a aduce alinare şi ajutor celor tulburaţi şi asupriţi.
Cu adevărat binecuvântată este omenirea care păstrează şi onorează încă, cu dăruire şi devotament, memoria sfântă a acestei mari Lumini care a coborât şi a iluminat acest pământ acum aproape 2000 de ani. Atâta timp cât oamenii păstrează viu în inimile lor idealul măreţ al unei vieţi divine, aşa cum a fost ea trăită de Iisus, şi atâta vreme cât păstrează cu atenţie mesajul Său de îndumnezeire, umilinţă, puritate, non-violenţă, adevăr, iubire necondiţionată pentru toate fiinţele, atâta timp cât toate acestea sunt îndeplinite, ei pot fi siguri că vor beneficia din plin de fericire, prosperitate, securitate, pace şi înţelegere.
Viaţa christică, plină de umilinţă, putere de a îndura în tăcere, simplitate sublimă, puritate, iubire atotcuprinzătoare şi rugăciune profundă reprezintă garanţia sigură a retrezirii omului din prezenta lui stare de barbarie "civilizată" în care a plonjat tot mai mult în ultima perioadă.
Creştinismul poate înflori doar în spiritul lui "a dărui şi a primi". Fiecare om, indiferent de vârsta, religia, condiţia sa socială, aspiră către fericire. Prin mesajul său divin, Iisus Christos ne-a deschis mai multe căi către fericire, învăţându-ne cum trebuie să trăim pentru a fi desăvârşiţi. Una dintre ele poate fi şi a ta.

4 comentarii:

DĂSCĂLIȚA CREATIVE TRAINING spunea...

Isus a venit să-i înveţe pe oameni că adevăratul sacrificiu nu constă în ai oferi lui Dumnezeu ceva din exteriorul nostru:fructe,făină sau vite..Chiar dacă ofranda cu produse ale pământului sau cu animale reprezintă o renunţare, ea nu reprezintă un sacrificiu important, cum ar fi renunţarea la anumite slăbiciuni, la anumite pofte şi dorinţe.Aceasta poate fi o cale spre fericire:sacrificarea animalelor noastre interioare.Când vom reuşi aceasta , o pace interioara ne va cuprinde şi ceea ce vom simţii se poate numii fericire.

CAZACU GHEORGHE spunea...

Adevarat este frate in Domnul , ceia ce va esit din minte sunt lucrari , ale Domnului , cu atat , ne invatam sa cunoastem ce este Fericirea cu Adevarat.

Doamne Ajuta!.

Eduard Ghitiu spunea...

as vrea sa discut cu dumneavoastra...daca se poate...id meu de mess e greierasnebun@yahoo.com.va multumesc

elena marin-alexe spunea...

Adevarata fericire, este atunci cand traiesti in ascultare de Domnul Isus Hristos, cand esti una cu El.Sa ne ajute Dumnezeu sa cugetam la asta cat mai des, nu numai acum cand ne amintim de moartea si invierea Lui.
Hristos e viu! de acum 2000 de ani si merita sa-I dam cinste si lauda, in fiecare zi din viata noastra.

CAZACU GHEORGHE

In Slujba lui Dumnezeu Pentru o Vesnicie.