29 iun. 2009

SARCINA IN ADOLESCENTA-CAUTAREA AJUTORULUI

Daca te confrunti cu o sarcina in adolescenta, nu mai poti lua o decizie fara sa te gandesti – la toate lucrurile. Daca ai fost sfatuita sa avortezi bebele tau, te rog sa nu te lasi constransa sa faci ceva despre care iti va parea rau tot restul vietii. Gandeste-te in mod intelept sa-ti pastrezi copilul sau sa-l dai pentru adoptie unui barbat si unei femei care nu pot avea copiii lor.
Viata pe care o porti este pretioasa pentru Dumnezeu si El are un plan pentru bebele tau. Ia-ti timp sa te gandesti si apoi ia o decizie cu care poti trai.
Indiferent daca ai luat deja decizia sau inca te gandesti ce sa faci cu sarcina si copilul pe care il porti, te poti simti manioasa, deprimata, vinovata, rusinata si neputincioasa. De asemenea, poti simti ca inocenta ta s-a dus si nu mai este nici o cale prin care sa poti lua viata de la capat.
***
Daca experimentezi aceste sentimente, vreau sa-ti spun ca exista speranta. A fost o femeie maritata, care nu doar a fost tarata din pat – goala – in timp ce facea dragoste cu un barbat care nu a fost sotul ei, dar a fost adusa in mod injositor – in public – la Iisus, Fiul lui Dumnezeu, pentru ca oamenii sa vada ce va spune El despre pacatul ei. In acea vreme din istorie, atunci cand o femeie era prinsa in adulter, era legal ca oamenii sa arunce cu pietre in ea, lovind-o si in final omorand-o din cauza pacatului ei
***
Este uimitor ca Iisus nu a acuzat-o, nici nu a ridicat o piatra sa arunce in ea. Dimpotriva, El s-a intors spre acuzatorii ei si le-a zis: “Cine dintre voi este fara pacat, sa arunce cel dintai cu piatra in ea”. Unul cate unul, acestia au plecat, si a ramas doar femeia si Iisus.
***
El a intrebat-o unde i s-au dus acuzatorii si daca cineva dintre ei a condamnat-o. Ea i-a raspuns ca nici unul din ei nu a condamnat-o. Atunci Iisus i-a spus: “Nici Eu nu te osandesc. Du-te, si sa nu mai pacatuiesti.” (Pentru a citi toata Istoria, vezi Ioan 8:3-11).
Poti fi eliberata astazi de vinovatie si rusine de la tot ce s-a intamplat in viata ta daca te intorci spre Dumnezeu si Il rogi sa te ierte. Asteptam parerile dumneavoastre in comentarii. Va multumim Doamne Ajuta!

3 comentarii:

Admin spunea...

Avotul in general este o plaga a intregii omeniri. In fiecare zi in toata lumea se fac sute de mii de avorturi... In decursul unui an mor sunt avortati atatia copii cati ostasi au murit in timpul celui deal doilea razboi mondial. Ne punem si noi intrebarea, cui ii trebuie acest razboi sangeros?!? Dumnezeu sai ierte si sai judece pe acei care lucreaza astfel de lucrari marsave.

Anonim spunea...

Mi se pare foarte interesant tot ce ai postat insa imi pare rau sa vad ca ai decat un singur comentariu in conditiile in care noi romanii sutem clasati pe primul lac la decesuri in Europa printre care se numara si avorturile intr un procent foarte mare!La noi in scoala s a aratat tot ce inseamna un avort si am fost invatati cum sa procedam in astfel de cazuri dar...inca este tratat cu rusine subiectul asta ( o rusine din inconstienta) ca nici macar sa vb si sa le explicam copiilor nu stim! Sunt foarte multe de discuatat pe marginea subiectului asta si a multor altele!Iti multumesc inca o data ca ti a atras atentia blogul meu!

Pr. Diacon Cazacu Gheorghe spunea...

Trebuie scris si sa punem in practica aceste toate.

Multumesc sora ada , imi pare bine ca ati venit in blogul meu Doamne Ajuta!

Va astept si cu alta Ocazie .

CAZACU GHEORGHE

In Slujba lui Dumnezeu Pentru o Vesnicie.